ФИДЕЛ КАСТРО: БИЛДЕРБЕРГ ВЛАДА СВЕТОМ!

Фидел Кастро, легендарни револуционар и незванични шеф државе Кубе, у листу Гранма је објавио текст у којем је изразио своје дубоко уверење да светом влада фамозна група Билдерберг, осврнувши се на књигу „Тајне Билдерберг групе“, естонијца Данијела Естулина, коју је окарактерисао као фантастично дело, пренели су светски медији.

Данијел Естулин, писац из Естоније

Ова група, која окупља истакнуте политичаре, пословне људе и остале важне личности и углавном делује из сенке, основана је 1954. у хотелу „Билдерберг” у Холандији.

Кастро је рекао да је Естулин „поштен и добро обавештен” и назвао је његову књигу „фантастичном причом”, пренела је агенција АП.

У Естулиновој књизи, како сматра Кастро, описане су „злокобне групације и лобисти Билдерберга” као манипулатори јавношћу, како би образовали светску владу, „за коју не постоје границе и која не одговара ником другом осим себи”.

Билдерберг група навела је на свом сајту да једном годишње одржава састанке на којима расправља о „питањима од општег значаја”, али да није активна ни на једном другом пољу, као и да је циљ састанака да се људи подстакну да заједно раде на решавању главних политичких питања.

Састанци групе Билдерберг су затворени и на њима није дозвољено присуство медија, али одређени представници медија, попут The Economist и CNN-а, редовно добијају позивнице и присуствују овим састанцима, па се ове две медијске куће сматрају и званичним Билдерберг медијима.

Пред последње председничке изборе у САД-у, Барак Хусеин Обама, тадашњи кандидат за позицију лидера Америке, присуствовао је састанку Билдерберг групе, након чега су многи медији објавили да ће он сигурно бити председник Америке, што се и обистинило.

Многи светски лидери, бизнисмени и интелектуалци су чланови ове групе, а неки од њих су Медлин Олбрајт, Карл Билт, Кондолиза Рајс, Бил и Хилари Клинтон, холандска краљица Беатрис… итд.

Утицај и деловање Билдерберг групе је све отвореније, а на интернет увек „случајно процури“ агенда њихових састанака са закључцима о светским проблемима.

Билдерберг води ЕУ

Белгијски премијер Херман ван Ромпиј, један од чланова Билдерберг групе, први је председник ЕУ, односно, Савета ЕУ, а европска комесарка за трговину Кетрин Ештон, која иначе има титулу баронице, постала је шеф дипломатије Европске Уније.

Ромпајеви против-кандидати били су, поред Блера, премијер Луксембурга Жан-Клод Јункер, холандски премијер Јан-Петер Балкененде, бивши аустријски канцелар Волфганг Шисел, бивши премијер Шпаније Фелипе Гонзалес, бивши ирски премијер Џон Братон, као и бивша председница Летоније Ваири Вике-Фрејберг.

Пуно страних медија је објавило ову вест тврдећи да је све искреирано под диригентском палицом Билдерберг групе, а неки су навели и тврдње да су сви кандидати чланови ове мистериозне групе моћника.

О томе се и у оквиру Европског парламента, пред сам избор кандидата на поменуте позиције у ЕУ, повела дискусија.

У Европском парламенту о Билдерберг групи:
http://www.youtube.com/watch?v=loeheEg6SMQ

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.