ЕВРОПСКА БУДУЋНОСТ КОСОВА И ЕВРОПСКА ПРОШЛОСТ СРБИЈЕ


Изгледа да ће процес евроатлантских интеграција Србије бити завршен на уникатан и врхунски уметнички начин – Србија ће као ниједна друга држава на свету оваплотити евроатлантизам у апсолутном смислу и постати Атлантида, држава и земља која је нестала без трага.

Не постоји више ништа што би могло оборити тврдњу да је једини спас за Србију, као и једини пут за очување Косова и Метохије, апсолутни прекид тзв. процеса учлањења Србије у ЕУ и окретање ка процесу евроазијских интеграција као најреалнијег геополитичког концепта за државу Србију и српски народ.

Ако би Хашим Тачи цртао човека којег би пожелео на власти у Београду за остварење својих циљева то би био Борис Тадић.

КОСОВО – НАТО ДРЖАВА И ЕУ ЧЛАНИЦА

Званично прокламована политика актуелних српских власти по питању Косова и Метохије се своди на мото „И Косово, и Европа“, а нажалост, слободно се може додати „И Америка“, па ћемо имати комплетну листу наших непријатеља.

Наиме, циљ евроатлантских власти у Србији јесте да „коришћењем свих дипломатских и политичких средстава“ очувају Косово и Метохију као саставни део Републике Србије, као и да успешно паралелно реализују свој прокламовани стратешки национални циљ учлањења у Европску Унију.

Највећа евроатлантска лаж је под ставком „коришћење свих дипломатских и политичких средстава“.

Актуелна власт не користи основне правне инструменте, а то су тужбе против држава које су признале шиптарску НАТО творевину, иако то покушавају да заташкају кроз све чешће понављање како се „све покушало“, а и целокупан правни арсенал подређује иницијативама и диктатима из ЕУ и САД, што смо могли да видимо у случају ЕУЛЕКС-а, али кренимо од почетка…

Србија је прву дилему „војног или дипломатског“ рата за Косово решила одлуком да борбу за КиМ води мирним дипломатским путем, тако што ће борбу да позиционира на политички фронт, па је онда одустала од политичког фронта, тако што је одлучила да борбу пребаци у правну арену, па је онда одустала и од правне арене и правног арсенала, да би на крају борбу водила „празним пушкама“ у уникатном генијалном миксу правно-политичко-дипломатске Тадићеве платформе, где се сви политички, правни и дипломатски ресурси усмеравају на решења која иду до границе да се не конфронтирају светским силама и њиховим захтевима, на првом месту САД и ЕУ који су уједно и једини непријатељи на том фронту.

Значи, једини евидентан резултат те политике је стварање инкубаторских услова за развој независне државе Косово и апсолутно ништа друго.

„Комплексна“ политика Бориса Тадића после дужег сагледавања њених ефеката нам се открива као политика која је својим деловањем и резултатима усмерена и првенствено фокусирана на очување Брисела у оквиру Републике Србије, што необориво подразумева и очување Косова у оквиру Европске Уније и косовске „европске будућности“, а ставка „очувања Косова и Метохије у оквиру Републике Србије“ је чак и избрисана из дипломатске терминологије и замењена термином „проналажења компромиса у којем једна страна не губи све, а друга све не добија“.

ТАДИЋ: КОСОВО И ЕУ ТРЕБА РАЗДВОЈИТИ

Сама илузорна тврдња и велика жеља Бориса Тадића да су Косово и ЕУ два одвојена процеса најбоље грађанима Србије показује колико је неопходно да Косово и ЕУ управо и буду два одвојена процеса. А то је могуће само стопирањем евроатлантских интеграција или одрицањем од Косова и Метохије.

Основни проблем у очувању Србије као државе, показује се, јесу ЕУ интеграције и пружање простора да се, не само Косово, већ сваки проблем у Србији везује за виртуелно ЕУ чланство.

Наиме, евроатлантске интеграције Србије су неизводљиве, чак нису ни у теорији више могуће, сем у случају да се одрекнемо Косова и Метохије, што је јавно декларисала и ЕУ кроз последњу Резолуцију о Косову у којој се позива на признање шиптарске лажне државе, односно, на територијално прекрајање Србије.

Обзиром да се Србија никада неће нити може по Уставу одрећи Косова и Метохије, иако већ има море криминалаца који противуставно јавно заговарају и шире такву идеју по Србији, процес евроатлантских интеграција ће представљати и већ представља главну препреку политичког, економског и културног развоја Србије, као и сваког другог развоја наше државе.

Парализа – то је из српске перспективе, најреалнији опис евроинтеграција и идеје уласка Србије у Европску Унију. Беспотребна мука и зло!

Евроатлантска лаж над лажима је управо идеја чланства Србије у Европској Унији, а она се најбоље очитава на проблему КиМ.

Моћници Европске Уније су свесни да Србија не сме постати чланица ЕУ пре њихове нове државе Косово, јер ће у том случају Србија као равноправна чланица ЕУ моћи са потпуном сигурношћу да забрани и спречи чланство Косова у ЕУ, као и да разбије целокупан концепт и план НАТО-а и ЕУ.

Зато је за очекивати да ће ЕУ ускоро поднети нову иницијативу, одмах после учлањења Хрватске у ЕУ, да цео Западни Балкан буде интегрисан као целина и посебан блок, где ће се Србији, евентуално ради патетичне утехе, дати неки посебан виртуелни статус од декларативног, а не стварног значаја да би властодршцима и марионетском режиму омогућила да и даље својим грађанима замазује очи о Србији као лидер Балкана.

Сасвим је јасно да је ЕУ отворени непријатељ Србије и да Србија живи у ери евроатлантских лажи проамеричког марионетског режима Бориса Тадића.

Једини начин да Србија буде држава и да оствари економски, културни и сваки други развој јесте прекид евроатлантских интеграција.

Смрт фашизму!

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.