ЕВРОАТЛАНТСКА ДЕЦА?!

ЊУЈОРК

Најновија анкета урађена међу средњошколцима у Њујорку показала је да та популација у великом проценту упражњава секс са оба пола, што је забринуло стручњаке.

Њујоршка служба за здравље и менталну хигијену анкетира о сексуалној активности тинејџера у школама сваке друге године како би, на основу њихових склоности, планирала циљне програме и акције.

Средњошколци попуњавају анкетне листиће о сексуалном понашању у последња три месеца, броју партнера, коришћењу заштите, склоностима. Постављена су и питања о евентуалном претрпљеном сексуалном насиљу и ризичном понашању, навела је америчка агенција АП.

Стручна анализа 17.220 анкетних листића њујоршких средњошколаца, чији су резултати данас објављени у часопису „Педијатрија”, показала је да су тинејџери сексуално врло активни и да су склони стицању разних искустава – њих 7.261 је изјавило да је имало сексуалне односе.

Око 9,3 одсто тинејџера је одговорило да је барем једном имало сексуални однос са партнером истог пола.

На питања о сексуалној опредељености, 38,9 одсто је одговорило да себе сматра „хетеросексуалцем или стрејт особом”, док је највише одговорило да „није сигурно” у своје сексуалне склоности.

Анкета је, такође, показала да је 35,8 одсто имало непријатно сексуално искуство као што је силовање или друго насиље.

Аутори студије и њихове колеге са неких других института који се баве питањима људске репродукције и сексуалности, сматрају да је анкета у Њујорку показала висок проценат ризичне сексуалне активности младих.

Функционерка у њујоршком одељењу за здравље и менталну хигијену докторка Сузан Бленк је изјавила да „научна литература тврди да су особе које имају односе са оба пола суочене са здравственим проблемима”, као и да ће њујоршке здравствене власти бесплатно тестирати на сексуално преносиле болести све старије од 12 година.

Танјуг

http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Mladi-u-SAD-vole-seks-sa-oba-pola.sr.html

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.