ВЕЛИКА МАЛА РОКАДА

Збигњев Брзезински је своју хегемоничну политичку идеологију евроатлантизма описао у својој књизи „Велика шаховска табла“ која свим евроатлантистима служи као својеврсна библија у разумевању геополитике модерног света, а у Србији се изгледа, управо по рецепту Брзезинског, а по директиви једног од његових највећих фанова, одиграо неки вид „шаховске рокаде“ обзиром на најновије консталације евроатлантизма у нашој држави, где нам се указује да је НАТО униформа дрес-код за улазак у ЕУ и где нам се директније открива да је реп у Бриселу, а рогови у Вашингтону.

После недавне или бар не тако давне (не поновило се!) посете Београду тог великог фана и поклоника Брзезинског, Хилари Клинтон, у политичкој сфери Србије је дошло до убрзане промоције НАТО-а и идеје чланства Србије у НАТО.

Неразумљиве, али и крајње нехумане и неморалне, изјаве евроатлантских изасланика у Србији нису изостале ни овај пут, па смо тако могли да чујемо Волфрам Маса, немачког амбасадора у Београду, како објашњава Србима да треба боље да васпитају своју децу, истичући да је недопустив израз „НАТО агресија“ у поруци српским политичарима да тај израз више не жели да чује и уз савет да српској деци треба објаснити да је НАТО бомбардовање искључиво грешка српског народа, а да је НАТО ту апсолутно невин.

Волфрам Мас је указао и на то да га данашња Србија подсећа на хитлеровску Немачку и направио паралелу поручујући да као што се Немци не љуте на савезничке снаге које су током Другог светског рата сравниле Берлин, тако и Срби не треба да се љуте на НАТО који је сравнио Београд, прећуткујући да за разлику од Берлина и Немаца, Београд и Срби нису нападали никога, као и да је НАТО агресија противправан акт са фабрикованим узроком и разлогом, наставак злочиначке кампање преливен из БиХ и Хрватске и класичан дивљачки хир америчких „архитеката“ који је спроведен без сагласности Савета безбедности УН, а тек се није ни осврнуо на уранијум и плутонијум који је бацан од стране НАТО по српском живљу, не само у Србији, него и у Републици Српској и Српској Крајини, односно, БиХ и Хрватској, где су такође вршена злочиначка, противправна и неправедна бомбардовања Срба.

Бацање таквих отровних, радиоактивних и незаконитих супстанци које остављају вековне последице по здравље и животну околину је тежак злочин против човечности и као такав, обзиром на број угрожених људи и чињеницу да је цела акција детаљно испланирана, у складу са међународним правом представља геноцидни акт, али то Волфрам Маса, Мери Ворлик и њима лојалне не спречава да и даље изигравају визионаре и „соле памет“ Србима.

Са једне стране, не треба се љутити на Маса и Ворликову, јер све горе набројано не спречава ни Бориса Тадића да благослови најновији пут без алтернативе и целу иницијативу и он је већ искористио прву прилику да и званично подржи „братску нам и у оковима“ Црну Гору и друге земље „региона“ на путу чланства у НАТО и ширење НАТО-а на Балкану, те и на тај начин изрази своју приврженост својој старој заклетви коју је пре пар година у интимном писму упутио директно Џорџ Бушу, а може се очекивати да ће убрзо и на том пољу интеграције у НАТО Тадић преузети улогу „лидера“ на Балкану, јер не треба изостављати чињеницу да је Европска Комисија још 2009. године означила и званично Србију, а не Косово, као главну земљу транзита хероина за целу Европу, чиме ваљда Србија већ има важну улогу у главном НАТО бизнису и сад је остало само да се то и званично потврди и легализује на међународном нивоу кроз чланство Србије у НАТО и још већи уплив НАТО-а у Србију, што ће довести до зацарења НАТО-а на Балкану и независне државе Бондстил у Србији. Све то ваљда има за циљ да учврсти Тадића као „просрпског“ политичара каквим се он лично представио и промовисао у недавном обраћању руским медијима.

За мање упућене читаоце, веза НАТО-а и хероина, Косова и Афганистана као прве државе која је признала квази-независност истог, САД-а и Сатане, огледа се у чињеници да према званичном извештају УН-а, обим производње хероина у Афганистану, који је већ у том тренутку производио преко 90% укупног светског хероина, од тренутка када је у Афганистану инсталиран НАТО, увећан је за 44 пута. Тачније речено, НАТО је увећао светску производњу хероина за 44 пута. Пандемија?! Ма јок, демократија!

НАТО КРЕИРА ПОЛИТИКУ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Српском народу се последњих десет година као услов општег просперитета представља и промовише чланство у ЕУ као пут без алтернативе, а на сваку политичку мисао која би указивала да је пут у ЕУ заправо пут у америчко ропство, као и да је ЕУ политички производ САД-а и под управом САД-а, одговор ЕУ промотера би била тешка осуда таквих „ретроградних“ гледишта и заступници истих су проглашавани непријатељима „спасења“ Србије и њеног интегрисања у „нормално“ друштво.

Међутим, данас смо сведоци да оно што они називају „ретроградним“ заправо представља једину истиниту констатацију о ЕУ и једино право гледиште на ствари, као и да је цела та замаскирана ЕУ бајка заправо стара лоша прича о проширењу утицаја НАТО-а на Балкану и Европи, где и Србија треба да се укључи у службу америчке хегемоније. Прича је ретро-Гадна. И ретро и гадна колико и сама Хилари и њени шиптарско-афганистански нарко-босови.

Један од највећих феномена јесте како је у Србији перцепција целокупне идеје ЕУ, којој је као појму синоним „евроатлантизам“, замагљена изразима „европске интеграције“, „европска породица“, „пут у Европу“, „европеизација“…итд., те је чињеница да је у „евроатлантизму“ заправо „атлантизам“ темељни политички процес ЕУ гурнута у други план, па тиме и постигнут ефекат да се процеси учлањења у НАТО и учлањења у ЕУ посматрају као два одвојена и невезана процеса, иако сам израз „евроатлантске интеграције“ јасно говори да су ЕУ и НАТО једно те исто.

Успешном дипломатијом САД-а и администраторском политиком владајућих проевропских снага Србије постигнут је резултат да се у Србији креира лажна слика о томе да су САД и ЕУ два одвојена ентитета, и колико год то звучало невероватно, постигнута је слика да су „европски“ и „атлантски“ две одвојене ствари у „евро-атлантским“ процесима и интеграцијама.

North Atlantic Treaty Organisation – NATO је пун назив НАТО-а, а институција која је званично успостављена при оснивању НАТО-а и у оквиру НАТО-а која за циљ има развој „евроатлантизма“ и „евроатлантских процеса“ се зове Северно Атлантски Савет – North Atlantic Council.

Процес, идеологија и политички програм евроатлантизма је званично установљен на иницијативу САД-а кроз стварање институционално-административног тела званично названог „Северно Атлантски Савет – North Atlantic Council“ и та институција се налази под званичном јурисдикцијом америчке администрације.

Ово тело је задужено за реализацију „партнерске сарадње земаља Западне Европе и Америке“, односно, за реализацију евроатлантских процеса и евроатлантских интеграција.

Целокупна политика ЕУ се креира у НАТО, а најочигледнији доказ, бар за нас Србе, и манифестација тога да ЕУ апсолутно игра како НАТО свира је Косово.

Један од водећих људи Северно Атлантског Савета је управо поменути Збигњев Брзезински.

Али, вратимо се на рокаду. Након десет година полууспешног сакривања иза плашта демократије, чланства Србије у ЕУ и евроатлантских интеграција као пута и услова за напредак наше државе, Хилари, локални визионари и друге њене верне слуге нам откривају да ЕУ није тачка у којој ће Србија доживети процват, економску сигурност и политичку стабилност, него да је та тачка – НАТО. То је та величанствена рокада, правилним шаховским и евроатлантистичким језиком речено.

После велике „рокаде“ 1999. године, сад ће Србима да допусте да се „рокну“ сами, користећи просветљене амбасадоре, ЛДП и ЛГБТ организације које су се окупиле на округлом столу око Хилари Клинтон у Београду да добију упутства и „мудрости“ из прве руке о најновијем путу без алтернативе – путу у НАТО.

Услов за привлачење страних директних инвестиција више није чланство у ЕУ, него чланство у НАТО. Избегавање чланства у НАТО ће Србију учинити негативним фактором по питању стабилности региона и целе Европе, бато! НАТО је извор сваке благодати коју нуди глобално савремено друштво. НАТО је обележје јаке привреде. НАТО је пречица у ЕУ. НАТО је извориште милијарди евра које ће се слити у српске џепове. НАТО је природно одредиште Србије. Неулазак у НАТО значи изолацију Србије. НАТО, ето, ЗАТО! Све то и много других сличних небулоза слушамо од ЛДП и ЛГБТ организација у последњих пар месеци, односно, од тренутка посете Клинтонове Србији и „независном Бондстилу“.

Једно се сигурно може закључити, а то је да Европејци и Атлантисти иду у пакету, као и да је Хилари успела да порази и самог Бориса Тадића саопштивши му да ЕУ ипак има алтернативу. Алтернатива је НАТО.

Извршена је рокада и краљица нас је обавестила да је краљ коме треба да служимо и званично променио престо из Брисела у Вашингтон. Топови су нам остали још само на Калемегдану, ловци јуре Младића, коњи су у парламенту, али једно је сигурно – пијуни су исти и игри нема краја.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.