ЕКСКЛУЗИВНО: КОЛЕКТИВ ФРАНЦУСКА-РУСИЈА

Андре Шанкли (André Chanclu), председник „Колектив Француска-Русија“

ЕЦСД и СНП НАШИ 1389 у оквиру заједничког пројекта +ЕВРОАЗИЈА+СРБИЈА+ имају част и задовољство да Вам представе ексклузивни интервју са лидером француске невладине организације КОЛЕКТИВ ФРАНЦУСКА-РУСИЈА, господином Андре Шанклијем, која представља једну од водећих француских невладиних организација која се бори за успостављање друштвених норми и принципа мултиполарног света у Француској, али и Европи, оштро противећи се евроатлантистичким принципима на којима је изграђена модерна Европа, односно, Европска Унија и борећи се против проамеричке политике Николаса Саркозија кроз ширење идеје савеза и јединства Француске и Русије, односно, Европе и Источне Азије.

Господине Шанкли, представите нам укратко организацију Колектив Француска-Русија (Collectif France Russie) и упознајте нас са основним информацијама…

Невладина организација Колектив Француска-Русија је створена 2008. године после НАТО интервенције у Јужној Осетији. Ми нисмо хтели мирно да ћутимо и посматрамо сву ту тишину која се дешавала по диктату Сједињених Америчких Држава. Ми смо хтели да станемо на страну Русије у овом кукавичком нападу на једну малу земљу. Колектив Француска-Русија је првенствено група пријатеља Русије која се противи тренутној француској политици и одбија атлантског активисту председника Саркозија.

Упознајте нас детаљније са историјским и другим везама Француске и Русије, приближите нашим читаоцима односе двеју земаља и два народа…

Историја односа између Француске и Русије је дуга, али је посебно обележена вишедеценијским истинским пријатељством. Француски језик је присутан у многим руским универзитетима. Верујемо да је и то добро наслеђе и ствар које ће младим генерацијама бити основ за изградњу још већег пријатељства. У време великих европских конфликата, Русија је платила највећу цену људским жртвама. Ми то не заборављамо и на свакој годишњици тих злокобних догађаја, целим срцем смо уз руски народ и делимо саосећање према страдању народа Русије.

Како видите Европску Унију данас…

Европска Унија у целини је била одбачена од стране народа Француске, али политичко руководство није хтело да чује ту поруку и сва политика је креирана од стране оних који седе у лобијима Брисела, а све против народних интереса. За нас, ЕУ је “мека диктатура” која управља свима нама. Наши политички лидери, било да су десничари или левичари, углавном су бриселски лобисти. Они ни у ком случају не представљају народну вољу и интересе на начин на који би требало.

Како видите позицију Француске у оквиру Европске Уније као њене чланице, шта би сте издвојили позитивно, а шта негативно…?!

Као што сам рекао, ЕУ није рефлекција онога што народ очекује… Не може бити ничега позитивног у структури која није креирана да служи вољи и интересима већине, него мањине чији основни и једини циљ јесте лично богаћење.

Како видите Русију данас и шта мислите која је улога Русије у модерном свету?!

Русија је држава која би требала да помогне свету да искорачи са стазе коју предводи Америка у циљу остварења америчке политичке хегемоније. Русију карактерише мултиполарност и мултиетничност у пуном смислу речи, за разлику од САД-а чији говори су упућени само на рат и осећај освете према Исламу на првом месту, који доводе до међународних конфронтација. Ми полажемо наду на Русију, јер Русија мора створити простор за уједињење Европе и Источне Азије у заједничким интересима и циљевима.

Како видите САД и да ли говоримо истину ако кажемо да је НАТО под директним руководством САД-а?!

Француска, доласком на власт Николе Саркозија, постала је део НАТО команде, стављајући све своје силе под директни ауторитет Сједињених Америчких Држава. Све француске владе које су наследиле Де Гола, који је био једини политички лидер који се супростављао америчкој хегемонији на нашем тлу, било да су десничарске или левичарске, руководиле су се таквим расположењем. Америка, свеједно да ли је предвођена демократама или републиканцима, креира исту стратегију развоја и међународног утицаја и она је увек непроменљива и иста за разлику од других земаља попут управо Русије.

Дмитриј Медведев, руски председник, недавно је представио визију новог геополитичког савеза на тлу Евроазије и најавио креирање Евроазијске Уније. Шта мислите колико је реално да Француска у некој будућности постане чланица ове Уније уместо Европске Уније?!

Ми верујемо да је Француска у зони америчког утицаја и да се то може променити само радикалном променом режима. Визија председника Медведева је одлична и изванредна, али само за земље које нису потпале под утицај САД.

Реците нам своје мишљење о односима Србије и Француске, као и о проблему Косова…

Скорија историја Србије је срамота Европе, јер смо ми директно охрабривали етничка чишћења и масакре на Косову. Француска је активно учествовала у овој тешкој драми и њени лидери имају пуну одговорност за Косово, а најискреније се надамо да ће доћи време када ће Хашки трибунал привести правди политичке лидере свих земаља које су узеле учешће у том злоделу и да ће сви одговарати за своју кривицу. Ми никада не заборављамо трагедију Србије, јер за нас, Косово је Србија!

За крај, Ваша порука нашим читаоцима и српском народу?!

Наша порука је јасна: Ваша борба је и наша!!!

 

 

 

Званична интернет адреса Колектив Француска-Русија

http://www.collectiffrancerussie.com/

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.