БЕОГРАД УВОДИ САНКЦИЈЕ ЛУКАШЕНКУ

Србија ће увести санкције председнику Белорусије, Александру Лукашенку, на захтев Брисела, одлучено је прошле недеље у Министарству спољних послова, пише српски лист Блиц.

Ово показује да спољна политика Србије не води рачуна о својој држави и својим националним интересима, већ све претпоставља колонијалистичкој политици Брисела.

Белорусија је држава која на плану спољне политике и борбе за Косово и Метохију даје пуну подршку Србији и није признала Косово, а поред тога потписала је са Србијом и Споразум о слободној трговини.

Овим је Београд послао поруку да је озбиљно схватио оштра упозорења да не може да тражи статус кандидата а да се истовремено понаша супротно спољној политици у питањима око којих је у Бриселу постигнут консензус, оцењује лист Блиц.

Одлука да се председнику Белорусије Александру Лукашенку и његовим сарадницима забрани улазак у Србију донета је у Европској унији уз консензус, а придружиле су јој се и земље кандидати и потенцијални кандидати, међу којима је и Србија, пише Блиц.

Европска Унија је увела санкције председнику Белорусије, а не Белорусији, са циљем увођења ограниченог кретања Лукашенку, због његове политике која није по вољи Брисела.

Лукашенко је на прошлим изборима освојио преко 75% гласова и ужива велику подршку у народу. ОЕБС је критиковао начин на који су спроведени избори, а Лукашенко је одбио да објави њихов извештај у Белорусији и игнорисао је њихове замерке.

Лукашенко је рекао да није проблем да буде објављен извештај ОЕБС-а у Белорусији, али да би се цео народ смејао, те је стога то неизводљиво и немогуће.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.