СРС: СТАЛНА ДЕЛЕГАЦИЈА ПРИ ОДКБ

Српска радикална странка је прошле недеље поднела Предлог одлуке којим се тражи да Србија постане чланица, да има сталну делегацију при Парламентарној скупштини ОДКБ, Организације држава потписница колективног уговора о безбедности коју предводи Руска Федерација, пише званични сајт ове странке чији транскрипт са конференције за медије овде преносимо у целости.

Борис Алексић: Даме и господо, желим да вас обавестим да је Српска радикална странка прошле недеље поднела Предлог одлуке којим се тражи да Србија постане чланица, да има сталну делегацију при Парламентарној скупштини ОДКБ, Организације држава потписница колективног уговора о безбедности коју предводи Руска Федерација.

Као што знате, Руска Федерација и ОДКБ су пријатељски настројене према Републици Србији и према српском народу. А Србија већ има сталне делегације при Парламентарној скупштини НАТО пакта, и такође неким другим међународним организацијама.

Ја вас подсећам да је Српска радикална странка поднела Предлог одлуке по хитном поступку, међутим да су представници режима одбили да ставе на дневни ред овај наш предлог одлуке. Одложили су за 60 дана.

Они очигледно не желе да даље продубљују пријатељство са Руском Федерацијом које је најављено одмах пошто је дошао председник руске владе Владимир Путин у Београд. Такође, они очигледно блокирају и огромне руске инвестиције од 10 милијарди. А ја вас подсећам да је ОДКБ организација која  је у потпуности заснована на принципима Повеље Уједињених нација, да се она ослања на колективну безбедност, за разлику од НАТО пакта који је овде спровео агресију 1999. године, који се отворено борио против Србије и српског народа.

Очигледно је да власт и режим Бориса Тадића доживљава НАТО пакт као пријатељску страну, док обмањује Руску Федерацију, јер кад је био ту и председник Медведев, и председник Руске владе Владимир Путин, и Борис Тадић, и његови пријатељи из коалиције су обећавали свашта и Владимиру Путину и Медведеву. Када је дошло до   тога да се нека конкретна акта испуне, они напросто не смеју ништа да ураде без Брисела и из Вашингтона.

Српска радикална странка ће и даље инсистирати да Србија постане чланица Организација држава потписница колективног уговора о безбедности. Да ми имамо сталну делегацију Народне скупштине при Парламентарној скупштини ОДКБ-а, и наставићемо са даљем активностима. Да ли има неких питања? Уколико нема, хвала.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.