БЕЛОРУСИЈИ ОДОБРЕН КРЕДИТ ТРИ МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА

КИЈЕВ – Евроазијски економски савез данас је на састанку у Кијеву одобрио Белорусији кредит од три милијарде долара за наредне три године, изјавио је портпарол руског премијера Владимира Путина.

„Министри финансија земаља чланица Евроазијског економског савеза су потврдили да је Белорусији одобрен кредит у вредности од три милијарде долара”, изјавио је Дмитриј Песков, портпарол руског премјера.

Он је рекао да ће прве године Белорусија примити 1,2 милијарди долара, 800 милиона следеће и још милијарду долара годину дана после тога.

Руски министар финансија Алексеј Кудрин је рекао да ће Белорусија у року од 15 дана примити првих 800 милиона долара, а да ће до краја године та држава добити јос 400 милиона долара.

Према његовим речима, Белорусија за узврат треба да озбиљно почне приватизацију.

Белорусија је тренутно у најозбиљнијој економској кризи од када је пре 17 година на власт дошао председник Александар Лукашенко.

Након неуспелих покушаја владе да реши економску кризу, Белорусија се за помоћ обратила бившим совјетским републикама и земљама чланицама Евроазијског економског савеза и тражила да јој се одобри кредит од три милијарде долара.

Минск је у уторак и од Међународног монетерног фонда (ММФ) тражио кредит од око осам милијарди долара.

Извор: Бета-АФП
Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.