МЕЂУНАРОДНИ ЕВРОАЗИЈСКИ ПОКРЕТ И СНП НАШИ

СНП НАШИ саопштавају јавности да је потписан Споразум о сарадњи између Међународног Евроазијског Покрета и Српског народног покрета НАШИ, чиме је наш двогодишњи рад на промоцији евроазијских интеграција Србије добио и званични стратешки оквир и правац деловања.

Међународни Евроазијски Покрет и Српски народни покрет НАШИ овим документом дефинишу заједничку сарадњу и изражавају своје разумевање о потреби унапређења сарадње између две организације на пољу јачања процеса евроазијских интеграција Србије и свих српских земаља, као и промоције Србије као будуће чланице Евроазијске Уније, односно, Евроазијског Савеза.

„Евроазијске интеграције су једина политичка платформа која одговара историјском тренутку и геополитичкој позицији коју има држава Србија, јер пружа правилну експлоатацију геополитичких и геоекономских потенцијала Србије, ствара неопходни баланс снага у односима са међународном заједницом и представља излаз из погрешне политике раздржављења коју омогућава актуелни процес учлањења Србије у Европску Унију. Веома брзо ће сви грађани Србије бити и више него свесни свих квалитета које Србија оваквим развојем може постићи.“ – рекао је Иван Ивановић, председник СНП НАШИ, на састанку Управног одбора приликом потписивања овог споразума.

Међународни Евроазијски Покрет је покренуо Александар Гељејевич Дугин, један од најистакнутијих руских геополитичара познат и као „отац неоевроазијанизма“, чије теорије су међу руском интелектуалном елитом општеприхваћене као путања развоја будуће Евроазијске Уније, а успешна сарадња две организације је коначно озваничена Споразумом који јасно дефинише будуће правце сарадње.

Први српски политички програм евроазијских интеграција Србије који је пре годину дана објавила организација СНП НАШИ је утемељен на философским учењима Александра Г. Дугина и интеграционом моделу Игора Н. Панарина који Србију позиционира као четврти главни град будуће Евроазијске Уније, тј. Евроазијског Савеза.

СНП НАШИ ће ускоро и званично позвати српске парламентарне странке и друге политичке снаге да се укључе у процес евроазијских интеграција и да стратегија евроазијских интеграција буде усвојена као приоритет и оквир будућег политичког и економског развоја Републике Србије.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.