ДЕКЛАРАЦИЈА О ЕВРОАЗИЈСКОМ ЕКОНОМСКОМ САВЕЗУ

Председници Русије, Казахстана и Белорусије Дмитриј Медведев, Нурсултан Назарбајев и Александар Лукашенко потписали су данас, 18.новембра 2011., у Кремљу декларацију о будућој економској интеграцији и усагласили даље кораке ка стварању евроазијске економске уније.

Медведев је рекао да декларација предвиђа стварање извршних комисија за надгледање чвршћих економских интеграција три државе и циљеве стварања пуне „евроазијске економске уније“ у будућности.

„Начинили смо веома важан корак ка стварању евроазијске економске уније. Ово ће несумњиво бити одлучујуће за будућност наших земаља“, казао је Медведев током церемоније којој је присуствовао и руски премијер Владимир Путин и коју је директно преносила државна телевизија.

Три државе већ имају царинску унију, али стварање евроазијске уније са сопственим извршним органина и надгледање јединственог економског простора значило би велико корак напред у интеграцијама.

Иако званична Москва није одредила рок за озваничење евроазијске уније, овдашњи медији спекулишу са 2015. годином позивајући се на неименоване изворе из врха руске политике.

(Танјуг)

Россия 1 видео:

http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=377006

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.