ПАНАРИНОВА СРБИЈА


Игор Николајевич Панарин, један од твораца идеје модерне Евроазијске Уније, дао је своје виђење и мишљење, у ауторском тексту за канал Рашиа Тудеј, о новим корацима на путу стварања Евроазијске Уније које чине Русија, Белорусија и Казахстан, али све конкретније и друге земље постсовјетског простора.

Панарин је изразио задовољство због динамике којом се цео пројекат развија, наводећи да је од објављивања Путиновог текста у Известиа дошло до потписивања Декларације о Евроазијском економском савезу за веома кратак период.

Он је навео да одређени стручњаци сматрају да би у будућности чланице Евроазијског Савеза, односно, Евроазијске Уније, могле бити и државе попут Кубе и Венецуеле, где је направио паралелу и са Србијом чије чланство исто види као део неке од будућих фаза евроазијских интеграција, али чије чланство сматра далеко реалнијим и истиче „идеју чланства Србије као своју“.

Панарин истиче „убрзан развој Евроазијске Уније“ као сасвим могућу и вероватну ствар.

Коментаришући идеју будућег чланства Венецуеле и Кубе, др Панарин, у ауторском тексту под насловом „Евроазијска Унија: Ниво 1“ за канал Рашиа Тудеј, пише:

„Данас то поприлично звучи као бајка, много више од моје идеје о чланству Србије, али ми живимо у веома динамичним временима, посебно динамичним ако узмемо у обзир да су лидери Царинске Уније већ 18. новембра у Москви поставили темеље за Евроазијску Унију.“

Проф. др Панарин је недавно изјавио да је по његовом мишљењу реално да Србија 2016. године буде чланица Евроазијског Савеза, односно, Евроазијске Уније коју Панарин често назива ЕУ-2.

У овом ауторском тексту, др Панарин је истакао да је дугогодишње искуство европских интеграција битно у истој мери колико и позитивна искуства из периода Совјетског Савеза.

Подсећамо да је др Панарин још пре две године објавио прогнозу и мишљење да Евроазијски Савез треба бити креиран 2012. године, што је портал +Евроазија+Србија+ у сарадњи са др Панарином раније објављивао.

Игор Н. Панарин је познат по својим прогнозама о распаду САД-а и сматра се да Панарин по питању САД-а није у великој мери промашио, јер је светска економска криза и наступила у САД и данас Америка заиста доживљава крах.

За креирање Евроазијске Уније, прогнозе др Панарина су потпуно тачне.

Панаринов интеграциони модел Евроазијског Савеза, иначе, укључује Србију као чланицу Евроазијског Савеза и Београд позиционира као један од четири главна града Евроазијског Савеза.

СНП НАШИ и др Игор Николајевич Панарин у Београду

Први српски политички програм евроазијских интеграција Србије који је објавио Српски народни покрет НАШИ у великој мери је утемељен на концепту и интеграционом моделу др Панарина и израђен је у сарадњи са др Панарином.

Политички програм евроазијских интеграција Србије је развијан и кроз сарадњу са Александром Гељејевичем Дугином који се сматра „оцем нео-евроазијанизма“ и лидер је Међународног евроазијског покрета.

СНП НАШИ имају потписан Споразум о сарадњи са Међународним евроазијским покретом којим је дефинисана промоција Србије као чланице Евроазијског Савеза на глобалном нивоу, а посебно у Русији и Србији.

СНП НАШИ промовишу концепт др Панарина као званичну тачку свог политичког програма и стратешки оквир развоја Републике Србије који подразумева позиционирање Београда као једног од четири главна града будуће Евроазијске Уније.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.