ПАНАРИН: ТОНИ БЛЕР У МИСИЈИ РАЗБИЈАЊА ЕВРОАЗИЈСКОГ ПРОЦЕСА

Један од најпризнатијих геополитичких теоретичара, експерт за информационо ратовање и творац општеприхваћеног концепта Евроазијског Савеза, др Игор Панарин, у једном од својих последњих ауторских текстова је скренуо пажњу да је отпочет процес дестабилизације Казахстана са главним циљем блокирања процеса евроазијских интеграција.

др Панарин наводи да је Лондон главни центар напада на совјетски простор и да је главни циљ „британске империје“, како често он назива евроатлантски блок, блокирање процеса евроазијског уједињења, те да је то и основна мисија Тонија Блера који је однедавно постао саветник казахстанског председника Назарбајева.

Пре Назарбајева, Тони Блер је био саветник либијског лидера, Муамера ел Гадафија, напомиње Панарин, додајући да у Казахстану, сходно уходаној стратегији „арапског пролећа“, поред Блера делује и армија спин доктора који ће манипулисати јавношћу са циљем креирања атмосфере хаоса какав је виђен у Либији, Египту, Тунису и другим земљама.

др Панарин је истакао да је Тони Блер уједно и главни организатор окупације Ирака 2003. године.

Он је у тексту навео и да је Гадафи зверски убијен кроз НАТО подршку побуњеницима који су ангажовани за спровођење добро смишљених акција „Британске империје“.

др Панарин тврди да последњи протести на југу Казахстана, у најбогатијем делу државе, јесу најбољи индикатор тога шта се спрема председнику Назарбајеву и држави Казахстан. Он посебно истиче чињеницу да је Назарбајев управо први и један од главних иницијатора процеса евроазијских интеграција.

Панарин је један од твораца модерног концепта Евроазијског Савеза који промовише већ дужи низ година уназад, а његов евроазијски концепт који подразумева Београд као један од четири главна града будућег Евроазијског Савеза су у Србији промовисали СНП НАШИ, а затим касније, тај концепт је усвојен и као једна од тачака првог српског политичког програма евроазијских интеграција Србије који је званично објављен од стране СНП НАШИ.

др Игор Николајевич Панарин је декан Академије за дипломатију при Министарству спољних послова Руске Федерације.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.