ПУТИН ШТИТИ МИНСК

Русија, Белорусија и Казахстан су објавили заједничко саопштење у којем су примену економских санкција против Белорусије оценили као недопустиву и непожељну.

Како се наводи у заједничкој изјави влада три земље, сличне мере су усмерене против интереса економске безбедности држава, и могу резултирати штетом по интеграционе процесе на Евроазијском континенту.

ЕУ је покретач иницијативе о увођењу санкције против Белорусије и председника Лукашенка чији сукоби се распламсавају већ дуже време.

Да су појачане активности евроатлантског блока у смеру блокирања Евроазијских интеграција и стварања Евроазијског Савеза видно је и кроз покушаје „наранџасте“ револуције у Москви, а победа Путина на изборима и јесте суштински најопаснија по Запад управо због његове платформе за развој Евроазијског Савеза.

Аналитичари оцењују да су отворено петљање САД-а у унутрашња питања Русије и анти-Путиновске акције директно допринеле јачању Путина и обезбедиле његову сигурну и убедљиву победу на изборима, иако је чињеница да постоји велики број патриотских снага у Русији које све више критикују његову владавину и које су директно окренуте против Путина којег називају „заштитником олигарха“.

Са друге стране, највећи број патриотских фактора у Русији подржава Путина истичући да данас у Русији не постоји ниједна личност и политички фактор који може успешно да се супростави САД-у и паралелно гради евроазијске процесе интеграције. Путин је симбол јаке Русије и дугогодишњег стабилног раста, а као такав политичар ужива подршку највећег дела грађана Руске Федерације, као и ширег евроазијског простора.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.