ИГОР ПАНАРИН: Главни непријатељ Русије – МИ6!


Најпризнатији руски експерт у области информационог ратовања, политиколог и један од твораца модерне идеје и процеса креирања Евроазијског Савеза, односно, Евроазијске Уније, др Игор Николајевич Панарин, изјавио је да је „у Русији главни непријатељ – британска обавештајна служба МИ6 (MI6)“, објавио је тв.КМ.ру.

Ово је он рекао на округлом столу „Грађанска иницијатива. Лекције из историје – наук за данашње политичке реформе.“, сусрет на коме су учествовали најистакнутији интелектуалци и ствараоци из различитих области и сфера политичког деловања Русије.

Политичке тензије у вези председничких избора и реизбора Путина, 4. марта 2012. године, јесу покушај Фебруарске револуције из 1917. године, иза којег стоји британска обавештајна служба МИ6 и антируске и проамеричке кампање коју агенти МИ6 спроводе у сарадњи са политичком странком ПАРНАС, каже др Панарин.

ПАРНАС је руска политичка странка чији оснивач је Борис Немтзов који је у патриотским круговима Русије означен као агент евроатлантских интереса и реализатор британско-америчких планова. Патриотски кругови га сматрају за велеиздајника.

Панарин наводи да је председник банке Сбербанк, господин Греф, већ штампао новчиће, где је на једној страни британска краљица.

Панарин је подсетио да је суверенитет СССР-а уништен доласком Михаила Горбачова на власт 1985. године.

Иначе, Панарин је велики заговорник општенародне јавне осуде издајничких дела Михаила Горбачова. Панарин је објавио фасцинантне информације од несумњивог кредибилитета и његово дело представља право благо за архивирање важних историјских факата који се тичу посебно улоге Британије у Другом светском рату, али и у Првом светском рату и доста раније, где је на пример објавио конкретне планове Винстона Черчила и његовог спремања да 1945. године после пада Немачке, нападне Русију и Совјетски Савез.

Панарин је све протесте против Путина означио као протесте стваране спољним утицајима и великим финансијским средствима која се упумпавају у Русију и руско друштво кроз различите западне фондације по већ виђеним моделима арапског пролећа.

Панарин је један од најистакнутијих руских ствараоца, а његови радови су изазвали пажњу великог броја светских медија попут СиЕнЕн, Скај Њуз, Вол Стрит Џурнал…итд., у којима је давао интервјуе и гостовао уживо.

Он је Владимиру Путину 2006. године предложио концепт и иницијативу изградње Евроазијског Савеза по свом ауторском интеграционом моделу који као четврти главни центар Евроазијског Савеза позиционира Србију, односно, Београд као четврти главни град Евроазијске Уније. Панаринов модел је предвиђао проглашење и почетак процеса стварања Евроазијског Савеза 2012. године, што се у реалности и обистинило.

За Србију је реално да постане чланица Евроазијског Савеза 2016. године, уверен је др Панарин и званично у свом интеграционом моделу – у дефинисаним етапама развоја, стоји дефинисано да 2016. године Србија постане чланица и да има функцију четвртог центра Евроазијског Савеза, поред СанктПетерсбурга, Кијева и Алма-Ате.

др Панарин је гостовао у Београду, у оквиру Бренд Конференције, у јуну 2011. године, а СНП НАШИ су том приликом др Панарину представили први српски политички програм евроазијских интеграција Србије, који је урађен према философским учењима евроазијанизма др Александра Гељејевича Дугина и интеграционом моделу евроазијских интеграција др Панарина.

СНП НАШИ су први промовисали научне радове и студије др Панарина у Србији, као и његову идеју и концепт Евроазијског Савеза који укључује Београд као четврти геополитички и геоекономски центар Евроазијског Савеза, што је касније постало и саставни део политичког програма СНП НАШИ.

Интернет редакција СНП НАШИ

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.