НОВА КЊИГА АЛЕКСАНДРА ДУГИНА


Александар Гељејевич Дугин, лидер Међународног евроазијског покрета, доктор политичких наука и професор Московског државног универзитета, објавио је своју нову књигу „Теорија мултиполарног света“.

Ова књига се бави добро познатим тезама др Дугина о мултиполарном свету као неминовном и једином смисленом правцу развоја света, а у књизи детаљно излаже своја гледишта о мултиполарности света и нео-евроазијанизму као глобалном тренду, суштински продирући у све релевантне теме са посебним освртом на геополитичке односе Русије и Запада, структуру односа САД и ЕУ, али и Москве и Техерана, позицију Заједнице независних држава, Кину, Европу, идеју Евроазијске Империје, Четврту Политичку Теорију, либерализам, нео-марксизам…итд.

Аутор у књизи детаљно излаже своју теорију о мултиполарности света тумачећи актуелне геополитичке позиције и давајући оквир за схватање нео-евроазијанизма као геополитичке реалности.

Књига је преведена и на енглески језик.

Александар Дугин, отац нео-евроазијанизма, познат је као један од најистакнутијих руских философа и политиколога, а његова дела и философске доктрине се сматрају оквиром развоја савременог концепта Евроазијског Савеза.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.