КРУПНОВ: РОГОЗИН ЈЕ НАТО АГЕНТ У РУСИЈИ


Јуриј Крупнов, председник руске невладине организације „Развој“ и председник Надзорног савета Института демографије, миграције и регионалног развоја, на конференцији у Москви „Русија, Евроазијски Савез и НАТО: дискусија о будућем“ која је организована од стране Московског Евроазијског Клуба, изјавио је да је главни циљ НАТО-а спречавање реализације пројекта евроазијских интеграција и стварања Евроазијског Савеза.

Крупнов је истакао да НАТО алијансом у 90% случајева управљају директно Сједињене Америчке Државе, означавајући америчке војне корпорације као оне који заправо воде ову војну алијансу.

Он је критиковао акције руских дипломата, посебно у Афганистану, наводећи да улога НАТО у Афганистану и уопште Централној Азији није јасна, али да су ствари кристалније уколико се погледа да НАТО самовољно управља тамошњом Мисијом Савеза безбедности Уједињених Нација.

Крупнов је посебно критиковао рад Дмитрија Рогозина за кога је рекао да „он није руски амбасадор при НАТО, него агент НАТО-а у Русији“.

Он је скренуо пажњу на чињеницу да је НАТО свој Самит у Чикагу испланирао у исто време (18-20.мај) када се одржавао и сусрет Г8 чланица, где је присуствовало око 60 држава, као на знак да НАТО има циљ да себе претвори у глобалну организацију која ће решавати сва светска питања.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.