Одржана оснивачка скупштина политичке партије „Евроазија“

У оквиру летњег кампа Међународног евроазијског покрета под насловом „Евроазијство: Од теорије до праксе“, 26. августа 2012. године, у приградском московском насељу „Звенигород“, одржана је оснивачка скупштина политичке партије „Евроазија“, а чланови ове партије су Александар Гељејевич Дугин, Валериј Коровин, Павел Каничев и други евроазијски идеолози.

Током овог оснивачког конгреса усвојен је статут и програм политичке странке „Евроазија“.

Учествовало је преко 200 људи, а гости су били из целе Русије, али и евроазијци из САД-а, Марк Свобода и Тим Кирби.

Валериј Коровин је представио студију на тему евроазијске идеологије, а присутни су разменили мишљења о правцима будућег политичког деловања и сложили се да је стварање једне овакве партије, тачније, реактивирање исте од врхунског значаја за даљи развој Евроазијског Савеза.

Партија „Евроазија“ је већ била основана 2001. године са циљем прављења структуре подршке Владимиру Путину и стремљењу ка евроазијским интеграцијама, али рад ове странке је прекинут 2003. године да би сада била реактивирана.

Партија „Евроазија“ је створена под окриљем Међународног евроазијског покрета и на основу философских учења Александра Гељејевича Дугина којег називају и „оцем неоевроазијанизма“.

Поред 14 других земаља, испред Србије, писмо подршке Међународном евроазијском покрету поводом овог конгреса и великог сусрета је упућено од стране Српског народног покрета НАШИ, а у писму је истакнут огроман значај Русије за спас Србије, као и значај ширења идеје и процеса евроазијског уједињења за српски народ и државу Србију.

„У ери евроатлантске окупације Србије, Русија је за Србију важнија него икада, а идеја Евроазијског Савеза представља светло у тунелу смрти. За Србе, идеја и процес евроазијског уједињења представљају наш природни пут да се, као део православног и словенског организма, вратимо својим коренима, самима себи и нашој будућности – то је једини пут који можемо назвати путем победе.“ – поручили су СНП НАШИ у званичном писму Међународном евроазијском покрету које је прочитано пред присутнима.

СНП НАШИ су у писму истакли да је досадашња сарадња са Међународним евроазијским покретом од посебно великог значаја, јер је резултирала стварањем Првог политичког програма евроазијских интеграција Србије.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.