Панарин објавио нови пројекат – Академија информационе геополитике при Председнику Русије

Доктор политичких наука и водећи руски експерт за информационо ратовање, Игор Николајевич Панарин, објавио је свој нови пројекат под називом Академија информационе геополитике. Ова институција, према његовом мишљењу, треба бити устројена при институцији и под покровитељством Председника Русије.

Панарин је један од твораца модела Евроазијске Уније која дефинише Београд као четврти главни град овог новог савеза, поред СанктПетерсбурга, Кијева и Алма-Ате, а Београд је позициониран и у овом пројекту као једно од пет седишта, односно, као једна од пет филијала ове академије.

Панарин сматра да би оптимално време за успостављање ове Академије био 20. децембар 2012. године, а подсећамо да је Панарин у свом концепту Евроазијског Савеза предложеног Владимиру Путину још давне 2006. године дефинисао 2012. годину као годину када би требао бити основан овај нови савез, што се практично и десило, јер је Путин у октобру 2011. године обзнанио јавности, текстом у листу Известиа, да ће стратегија Руске Федерације бити оснивање Евроазијског Савеза, што је убрзо и учињено у сарадњи са Казахстаном и Белорусијом.

Многи сматрају да је рад политичке елите у Русији на стварању Евроазијског Савеза управо устројен на делима и теоријама др Панарина и др Александра Гељејевича Дугина.

Сам израз информациона геополитика представља нови теоријски термин, а у практичном смислу, како је то дефинисао Панарин, обухвата успостављање глобалног ефикасног образовног система са циљем креирања живог система глобалне информационе одбране.

На званичном сајту др Панарина је објављен пројекат „Академија информационе геополитике при Председнику Русије“, те га овде преносимо у целини:

Структура

А). Институт актуелних информационих проблема

Б). Центар професионалне обуке у сфери светске политике

В). Центар изучавања страних језика

Г). Основни факултети

1. Факултет информационе одбране
2. Факултет „меке моћи“ у међународним односима
3. Факултет специјалних операција
4. Евроазијски факултет
5. Евроатлантски факултет
6. Азијатско-тихоокеански факултет
7. Латиноамерички факултет

Д). Основне катедре

1.Катедра светске политике

2.Катедра светске економије

3.Катедра међународног права

4.Катедра информационе одбране

5.Катедра ПР и мас-медија

6.катедра страних језика

7.Катедра специјалних дисциплина

Е).Основна седишта (филијале)

1. Минск (Белорусија).
2. Београд (Србија).
3. Дамаск (Сирија).
4. Глазгов (Шкотска, после 2014 года).
5. Лурдес (Куба).

Земље са којима треба организовати систем међународне размене, обуку наставника, студената, доктораната (по степену важности).

1.Кина.
2.Бразил.
3.Индија.
4.Италија.
5.Немачка.
6.Француска.
7.Аргентина.
8.Сједињене Америчке Државе.

Начини учења и обуке:

-дневно

-вечерње

-на даљину

Посетите www.panarin.com

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.