Партија „Евроазија“ и ЕОС покренули акцију „Референдум о стварању Евроазијског Савеза“

На Дан народног јединства Русије, 4. новембра 2012. године, партија Евроазија и Евроазијски омладински савез, саопштили су да је покренута акција „Референдум о стварању Евроазијског Савеза“ којом желе да убрзају процес евроазијских интеграција.

О Евроазијском Савезу су 20-их и 30их година писали Н. С. Трубецкой, П. Н. Савицкий и Г. В. Вернадский, а ова идеја је 90-их година поново афирмисана радом филозофа Александра Г. Дугина и председника Казахстана, Нурсултана Назарбајева, објашњава се у саопштењу и наводи врхунски приоритет овог процеса на постсовјетском простору.

Крајем 2011. године, председник Русије, Владимир Путин, у тексту у листу Известиа најавио је стварање Евроазијског Савеза, али је цео процес задржан на нивоу личне жеље председника, наводи се у саопштењу и додаје да овај процес није добио званичну подршку грађана Русије, што је према ставу партије Евроазија, један од основних разлога зашто се овај процес тако споро и неадекватно развија.

Партија Евроазија је позвала и друге организације да се прикључе овој иницијативи и навела да је по закону о референдуму у Руској Федерацији потребно скупити најмање два милиона потписа.

Званични интернет сајт ове акције је http://referendumunion.ru

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.