Подржана Назарбајевева идеја оснивања телевизијске мреже „Евроазија-24“

globaltv-network

Леонид Слуцкий, председник Комитета Думе за односе са Заједницом независних држава и депутат Скупштине Савеза Белорусије и Русије, изјавио је за медије да постоје предуслови да Евроазијски парламент буде устројен 2015. године, али да постоје одређене разлике у схватању и поимању овог питања, истичући да је идеја казахстанског председника о оснивању тв канала који би био специјализован за информисање о темама евроазијских интеграција званично подржана и од белоруских и руских парламентараца.

„Идеја председника Казахстана, Нурсултана Назарбајева, о оснивању телевизијске мреже „Евроазија-24″ наишла је на позитивне реакције и подржана је од стране Скупштине Савеза Белорусије и Русије.“ – истакао је Слуцкий у обраћању новинарима.

„Те разлике о начину оснивања Евроазијског парламента су веће између Москве и Астане, него између Москве и Минска.“ – рекао је он, истичући да се води веома активан и конструктиван дијалог по овом питању.

„Једна од највероватнијих опција да ће тело Евроазијског парламента бити основано по моделу других интер-парламентарних организација, односно, да ће то бити интер-парламентарни савез делегација Русије, Белорусије и Казахстана.“ – каже Слуцкий.

„Евроазијски економски Савез представља снажан регионални блок и парламент је неопходност, јер већ има доста посла који мора да се уради.“ – закључио је он.

Advertisements
Овај унос је објављен под Опште. Забележите сталну везу.